Bones pràctiques de tecnologia a l’ESO

Escoltem la veu de l’alumnat per conèixer els seus reptes en aquesta matèria 

Dintre del Màster de Secundària de Florida Universitària a l’especialitat de Tecnologia, s’ha celebrat la I Jornada de Bones Pràctiques de Tecnologia a l’ESO explicades per l’alumnat. L’objectiu ha estat centrat en escoltar la veu de l’alumnat per conèixer quins són els reptes i formes de treball que més els interessen dintre d’aquesta especialitat. És imprescindible conèixer el que pensen els alumnes de Secundària per que els futurs docents de Tecnologia puguen situar-se a prop de la realitat de l’aula a la que estan preparant-se per accedir. Al llarg de la Jornada hem pogut escoltar a més de 70 alumnes provinents dels centres Escola Comarcal, Julio Verne i Florida Secundària.

L’alumnat de 1r d’ESO de La Comarcal amb la professora Empar Bou ha explicat el seu projecte Cardboard furniture project” centrat en el procés tecnològic seguit per a  la construcció de mobiliari amb cartó per a l’alumnat de Infantil del centre. Els alumnes del centre Julio Verne acompanyats pel seu professor Toni Zarzoso ha mostrat la seua forma de treballar a L’aula STEAM amb exemples des de 1r fins a 4t d’ESO. L’alumnat de Florida Secundària, acompanyats pel seu professor Víctor Castro han explicat  els projectes de Robòtica i Arduino que estan realitzant a 4t d’ESO i 2n de Batxillerat.

Un conjunt d’experiències diverses que han servir per conèixer moltes de les possibilitats que ofereix l’assignatura de Tecnologia a un centre de Secundària.  A les jornades s’ha convidat a les famílies de l’alumnat participant per tal que coneguen  de primera mà aquestes pràctiques i puguen gaudir de les exposicions conjuntament amb l’alumnat del Màster. L’alumnat, les  famílies i futurs docents han omplit el saló d’actes de Florida sense perdre’s cap detall.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.