II CONGRÉS HÍBRID ENTRE ARTS, CIÈNCIES I EDUCACIÓ.

Primer dia. 21 de març.

Un espai híbrid, és un espai de connexió on projectar, compartir, intercanviar… Un espai on ens apropiem d’allò que ens identifica i oferim tot allò que ens resulta propi. Un espai on es vinculem les idees per generar-ne noves i observar la realitat, les arts, les ciències i l’educació.

Els dies 21 i 22 de març, l’alumnat de Florida Universitària tinguérem el plaer de participar en aquesta trobada a Lleida i experimentar de primera mà aquest procés d’hibridació. Tot Gràcies a l’alumnat de la Universitat de Lleida que ens va acollir i guiar durant aquesta nova experiència.

En arribar visitàrem la fundació Sorigué i tinguérem la sort de poder observar i analitzar l’exposició “Wim Wenders Photographs”, una admirable selecció de fotografies que et conviden a reflexionar en silenci i apreciar tot allò que una imatge, un instant, pot oferir.

Després d’aquesta experiència artística que ens va fer vibrar a tots, a la fi, poguérem conèixer a l’alumnat de Lleida. Tots teníem por, no sabíem qui ens esperava allà però finalment encaixàrem i la por prompte es va convertir en confiança.

D’aquesta manera, s’inicià el II Congrés Híbrid entre Arts, Ciències i Educació. Primerament, ens presentaren la publicació de projectes DAFO més concretament Demo_2, un projecte que va sorgir de la col·laboració del Centre d’Art la Panera, DAFO Projectes, i la UdL (Universitat de Lleida).

Seguidament, Ricard Huerta ens va presentar el seu llibre Lletres de Ciutats, on analitza els espais urbans de set ciutats diferents des de la perspectiva d’art i educació a través de les lletres.

A continuació, Javier Peñafiel ens parlà sobre les veus polifòniques a l’art i l’educació a través de les seues obres artístiques i els processos cognitius que les precedeixen. Aquesta sigui una conferència impactant que com a mínim va aconseguir fer-nos reflexionar i compartir diversos punts de vista.

Finalment, acompanyats per les veus polifòniques del nostre alumnat, Daniel Gutierrez, Carla Berenguer, Maria Bosch i Maria Cortasa amb la col·laboració de Carlos Rubiño de Florida Universitària presentaren l’experiència: llocs de memòria i desmemòria, una experiència d’intercanvi entre Lleida i València que realitzàrem l’any passat.

En acabar el primer dia de congrés, gaudirem de temps convivència amb l’alumnat de Lleida, un moment per a crear un ambient de comoditat, conèixer-nos i compartir impressions.

Deja una respuesta