Nebula Infoday

El darrer 7 d’octubre, la Unitat de TICs de Florida va organitzar una sessió informativa sobre migració cap al núvol. En esta sessió, Juanmi Alberola ens va presentar el projecte Nebula en el qual col·labora Florida. Este projecte, que té el suport del programa LEONARDO DA VINCI (Programa d’Aprenentatge al llarg de la vida), compta amb socis de set països europeus. Florida ha format part del desenvolupament d’un programa de formació en cloud computing tractant de suplir les carències que tenen els professionals que s’ocupen d’aquest tema en qualsevol organització, i en particular els de les Administracions públiques territorials, amb la finalitat de millorar l’empleabilitat de les persones, potenciant competències que s’han identificat com a claus per a aquests llocs. El programa ofereix formació en aspectes relacionats amb la migració de les infraestructures tecnològiques actuals cap al núvol, incloent especialment els aspectes relacionats amb la gestió del canvi, així com les competències transversals necessàries.
També vam tindre la participació de professionals del sector per contar-nos les seues experiències reals. Jaume Devesa (Cap de Servei de Sistemes de la Generalitat) i Manel Araque (Tècnic de Sistemes Físics de la Generalitat) ens van contar la seua experiència de migrar les infrastructures informàtiques de la Generalitat cap al núvol, un projecte d’una gran dimensió i que s’està desenvolupant des de fa quatre anys. També ens va acompanyar José Vilar (Director de l’Oficina de Projectes en Nunsys) per contar-nos les facilitats que ens dóna l’ús d’este tipus de tecnologies des del punt de vista de l’empresa privada.
Finalment, la sessió va concloure amb un debat molt interessant entre els ponents mencionats junt amb José Ignacio Ortolà (CIO en Florida) i Paco Gómez (Professor de Florida expert en desenvolupament d’aplicacions) en el qual van discutir sobre temes que preocupen a la gent i a l’audiència especialment com són les necessitats de formació, la seguretat en el núvol i les expectatives futures.
DSC_0875 (copia)
DSC_0859 DSC_0869
 

Deja una respuesta