L'ALUMNAT DE LA UNIVERSITAT DE LLEIDA I EL DE FLORIDA UNIVERSITÀRIA VISITEN ELS HORTS URBANS DE BENIMACLET

El passat divendres 20 de febrer, amb motiu de la realització de les II Jornades de Diversitat, l’alumnat de la Universitat de Lleida, al costat del de Florida Universitària van realitzar una visita als horts urbans de Benimaclet, on integrants de l’Associació de Veïns i Veïnes d’aquest barri, els van explicar el procés dut a terme per a aconseguir la recuperació per a ús i gaudi del barri d’uns terrenys que van formar part de l’horta i que es trobaven en situació d’abandó per part dels propietaris. Aquest espai reconvertit en horts urbans han suposat posar en marxa un projecte innovador en l’àmbit educatiu, que educa mediambientalment alhora que infon valors sobre el que és sobre el que és l’exercici d’una ciutadania activa en clau democràtica i participativa. Així com la importància que té l’entorn del barri com a recurs d’aprenentatge. Cal assenyalar la implicació i participació de l’alumnat universitari en la visita als horts urbans i als locals de l’Associació de Veïns, les preguntes realitzades i en ocasions les mirades de sorpresa davant el paper desenvolupat per aquesta entitat associativa en el barri de Benimaclet durant quaranta anys. Va ser una grata i fructífera experiència tant per als i les estudiants, com per als membres de l’Associació veïnal, als quals agraïm l’atenció que ens van prestar i el seu bon afer.

Vicenta Verdugo, Unitat d’Educació.

HORTS1 HORTS2 HORTS3

Deja una respuesta