L´ALUMNAT DE FLORIDA UNIVERSITÀRIA DE RUTA HISTÓRICO-EDUCATIVA PER VALENCIA

L’alumnat de 2º grau Magisteri Infantil i Primària va realitzar els dies 11 i 12 de març una ruta històric-educativa per la ciutat de València dins de l’assignatura d’Història de l’Escola en companyia del professorat. L’itinerari va consistir en visitar part del nostre patrimoni històric escolar. Així, el nostre alumnat va conèixer on es va situar la primera Escola Normal de Magisteri Femenina valenciana allà per 1866, el model educatiu de les escoles graduades mitjançant la visita al Grup Escolar Cervantes inaugurat en 1909, així com la funció d’asil i escola que va tenir la Casa de la Beneficència durant el segle XIX. L’itinerari es va tancar amb la visita d’un dels centres educatius de la nostra ciutat amb més història, l’ Institut Luís Vives on José María Azkárraga (professor d’aquest institut), amablement ens va parlar de la llarga trajectòria d’aquest centre i ens va ensenyar el refugi de la Guerra Civil alhora que ens explicava la important funció que van tenir aquests espais en la protecció dels escolars i la població civil durant els bombardejos. Cal assenyalar que l’alumnat es va mostrar expectant en tot moment i especialment impressionat amb la visita al refugi. Esperem haver-los acostat una miqueta més a la història en general i a la de l’escola especialment.
image003  image007 image001image009image005

Deja una respuesta