ASTRONOMIA:TELESCOPI A MERCURI!

El pròxim dilluns, dia 9 de Maig, es produirà el trànsit de Mercuri i serà visible des de la Península Ibèrica. Començarà al voltant de les 13:00 hores (hora local) i continuarà fins a les 20:00 hores (hora local).
El nostre alumne de primària Mateo Baeza, per la vesprada, instal·larà un telescopi al pati central del campus universitari per a poder observar aquest curiós fet.
http://www.planisferi.cat/images/Planetes/Mercuri/transitmercuri2016.JPG
Aquesta efemèrid ocorre una vegada cada 16 anys, just quan el Sol, Mercuri i la Terra estan alineats. Tècnicament podem dir que es tracta d’un eclipsi, però la grandària del Sol i la del planeta són tan diferents que no s’apreciarà a simple vista i caldran instruments adequats per a poder observar aquest fenomen. Per a fer-vos una idea és com si un pèsol passarà per davant d’un baló de platja. Només es vorà un xicotet punt negre que, a diferència de les taques solars, serà un cercle perfecte i es mourà sobre la superfície del Sol.
Esteu convidats i convidades!!!
ADVERTÈNCIA: Mai s’ha de mirar directament al Sol, ni tan sols amb ulleres de sol perquè es produeixen lesions immediates i irreversibles als ulls. Només es poden fer observacions amb els instruments adequats per a tal propòsit.

Deja una respuesta