TALLER VIVENCIAL SOBRE EDUCACIÓ EMOCIONAL

Avui, dijous 19 de maig la classe de 1r CFGS en Educació Infantil ha obert les portes del Laboratori Didàctic a l’equip d’educadores del Centre d’Educació Infantil Dinoschool, que han vingut a realitzar un taller vivencial sobre educació emocional.

1

Això de les emocions és tot un món! Reconèixer com em sent, per què em sent així, demanar ajuda als altres i trobar possibles solucions a allò que ens passa no és gens fàcil, no…no és senzill per als infants…ni molt menys per als adults! De fet, mots de nosaltres necessitem re-educar les nostres emocions, ja que la majoria hem aprés a reprimir-les, o a no gestionar-les adequadament, esclatant en un moment poc oportú o amb qui menys ho mereix.

2

També hem parlat de respecte, i ho hem fet des d’una pràctica vivencial, en la que els nostres alumnes han adoptat el rol de xiquets/es jugant al pati i d’altres el d’educadors/es que anaven per darrere a sonar-los els mocs. Ai!! –cridaven quan els agafaven per darrere sense esperar-ho.
Com us heu sentit?-els hem preguntat després de la pràctica. M’he sentit envaïda -ha dit una alumna-. No m’agrada que em toquen sense el meu permís, amb brusquedat i que em torquen amb el mateix mocador que altres companys/es. Als adults no ens agrada, però, per algun motiu ho fem molt freqüentment amb els infants.

3

La segona pràctica que s’ha realitzat ha consistit en donar el berenar. Per parelles, uns als altres s’han empapussat amb iogurt, però ho havien de fer com al menjador de l’escola. -De pressa! Que no tenim temps! Aquest nen no vol menjar…com que no? Ho ha de fer!- són expressions que tots i totes hem escoltat als menjadors. Finalment, amb la cara bruta i la moral baixa, hem parlat de com ens hem sentit: «atabalada», «incòmoda», «angoixada», «frustrada» «forçada» «impotent», «desesperat», «embotida»… ¿Penseu que açò és humà? No, per descomptat que a nosaltres, els adults, no ens agrada que ens tracten malament. Aleshores, ¿per què hauríem de fer-ho als infants? ¿Per què no ens ajupim a la seua altura i els preguntem si volen menjar, si ens deixen netejar-los els mocs, canviar-los el bolquer…?

4

Com deia Mar Romera, els infants no aprenen allò que diguem, aprenen la manera en què ho diguem, la manera en què ens relacionem amb ells i amb els altres… ens aprenen a nosaltres.

Tenim molt clar que la manera en què orientem la formació del nostre alumnat no és per a l’empresa, sinó AMB l’empresa. Per aquest motiu cada vegada som més conscients de la importància de generar espais de trobada com aquests entre el centre formatiu i els centres de treball, valorant la necessitat de definir quines són les competències que el nostre alumnat ha d’adquirir per realitzar un bon acompliment professional.

Gràcies a Paola de la Cruz, Majo i Paz per ajudar-nos a formar a grandíssims educadors i educadores. Us esperem molt prompte!

Si vols saber-ne més, contacta amb:
Andrea Pons, apons@florida-uni.es

Deja una respuesta