EXPOSICIÓ: "LLOCS NO COMUNS"

Llocs no comuns és el nom de l’exposició col·lectiva de l’alumnat de Didàctica Artística d’Educació Infantil de la simultaneïtat del Grau de Mestre/a en Educació Infantil y Mestre/a en Educació Primària. Està distribuïda en dos espais de Florida Universitària: el hall de l’edifici D i el SIE a l’edifici A. Les obres estaran exposades fins el 23 de gener d’enguany.

Partint d’una experiència comuna, la de la visita a diferents exposicions d’art contemporani de la ciutat de València en el mes de novembre d’aquest any, l’alumnat ha contestat i ampliat els discursos, temàtiques i micronarratives plantejades pels artistes des del seu mateix sistema de comunicació: l’artístic. Ells i elles s’han endinsat en el singular món de la significació dels objectes i de les imatges, produint objectes visuals a partir d’experiències pròpies.

Natalia Barbero, Blanca Bermúdez i Gemma Paniagua conten a The Feeling of the childhood la seua experiència d’observació tranquil·la dels sentiments dels infants en un parc a partir de textos sonors i objectes. Sara Ruiz i Laura Valiente exploren les possibilitats docents dels espais de la ciutat de València, amb ressons de sentiments i colors que recullen en forma de llibre alternatiu per a una suposada «no aula» (Llocs d’Aprenentatge). Joan Garcés proposa a través de belles, crítiques i delicades imatges fotogràfiques una mirada pausada, crítica i de tints nostàlgics als nous espais quotidians transformats en el seu ús per les novetats tecnològiques (horta_desconstruïda). Toñi Martínez i Alex Valentín s’endinsen més encara en el seu món interior, una reptant-se i enfortint-se davant les experiències fortes d’amor i desamor (Els meus Forats), l’altre, fent espai agraït als buits i als plens de la seua vida que com ell diu són Mancances necessàries. Finalment, Alicia Penella amb Contrastos expressa a través de la seua obra diferents emocions experimentades en la seua infància.

pastedimage

Hilde Onis, 25 kilogramos de dulce y amarga infancia.

Els referents artístics són: Boltanski en Departure-Arrival (IVAM), María García en Geometría de un Hueco (Pau i Comèdies), Chema López en Blanc nocturn (Rosa Santos) i Oscar Carrasco en Arqueologia del present (Luís adelantado).

Més informació: Lucía Rueda (lrueda@florida-uni.es)

Deja una respuesta