ESTUDIANTS I PROFESSORAT A LES IV JORNADES “LITERATURA, TERRITORI I EDUCACIÓ”

Durant els dies 28, 29 i 30 d’abril del 2017 han tingut lloc les IV JORNADES DE LITERATURA, TERRITORI I EDUCACIÓ (LiTE) celebrades a Arenys de Munt (Barcelona) amb el lema “Paisatges de la Memòria”. Jornades que han pres el relleu a les que anteriorment es varen celebrar a València, Ontinyent i Sagunt. Les Jornades d’enguany han estat organitzades per la Universitat de Barcelona i per la Xarxa d’Innovació Geografies Literàries 3.0 (els membres de la qual pertanyen a diverses universitats dels territoris de parla catalana: UV, UB, UVIC, UIB, URV, UA i Florida Universitària).

liteiv

En aquesta edició han participat un total de 141 estudiants i 35 professors. Dels quals hi havia 9 alumnes de Florida Universitària (5 de segon i 4 de tercer curs) del Grau de Mestre/a en Educació Primària i tres professors: Elvira Asensi, Jeroni Méndez i Francesc Rodrigo, que són membres d’aquesta xarxa d’innovació educativa en l’àmbit universitari.

Al llarg de les Jornades, els nostres companys i l’alumnat han participat activament tot presentat dues comunicacions:  Jeroni i Elvira han presentat la comunicació València amb ulls de mestres: rutes literàries per a la innovació en la formació de docents. I els estudiants Jennifer Magraner, Ana Benavent, Raquel  Villalba i Jordi Rodrigo, han presentat la comunicació “PERDUTS A LA CIUTAT”: Intercanvi entre estudiants de magisteri de Florida Universitària i de la Universitat de Lleida. A més, Paco Rodrigo ha coordinat la taula “Presentacions sobre rutes literàries”.

20170428_205202

 Com veiem, un dels aspectes més destacats d’aquestes jornades ha estat la presència activa dels estudiants que, junt al professorat, assisteixen a elles, comuniquen i participen tot compartint sabers, activitats i experiències.

C-mYSTRW0AA6oMo

A  més de les conferències, comunicacions i tallers de formació en l’àmbit de la didàctica de la literatura i les ciències socials, a les Jornades s’han realitzat diverses activitats educatives i culturals, com rutes literàries per Arenys de Munt, la ruta Salvador Espriu a Arenys de Mar, un recital de poesia, una conversa-col·loqui amb l’escriptor Josep Maria Espinàs (entrevistat per Llorenç Soldevila), un maridatge de vi i literatura, la visita guiada al museu de la Fundació Palau i Fabre a Caldes d’Estrac, entre d’altres.

C-pzcFVXUAA7ik5

Més informació: Elvira Asensi (easensi@florida-uni.es), Jeroni Méndez (jmendez@florida-uni.es) i Francesc Rodrigo (frodrigo@florida-uni.es).

 
 
 

Deja una respuesta