Florida participa en l'edició del STEAMCONF 2018 al Cosmocaixa de Barcelona

Amb motiu de la reunió tancament del projecte KA2 STEAM4U  el passat dimecres 18 d’abril es va celebrar l’event de clausura del projecte amb un taller formatiu centrat en generar un espai de reflexió i anàlisi de diverses estratègies per promoure que els xiquets i adolescents d’entorns desafavorits milloren la seua percepció sobre les capacitats per dur a terme activitats STEAM en contextos educatius formals i no formals. Aquest taller es situava dintre de les activitats de l’edició 2018 de la StemConf celebrada al Cosmocaixa de Barcelona.

Al llarg de 4 dies, l’equip de projecte de 3rESO de Florida Secundària i l’equip de ciències de la Unitat d’Educació de Florida Universitària han participat de les accions de formació i conferències sobre el món STEAM (Ciència+Tecnologia+Enginyeria+Art+Matemàtiques) en l’educació. Un espai amb ponents de referència internacional, com els provinents de lab del MIT, com Stefania Druga o Ryan Jenkins i d’espais més propers com els centres de la xarxa EscolaNova21. [ https://2018.steamconf.com/conferenciants/ ]

Aquest projecte ha servit per introduir millores en el procés de treball del projecte “El Congrés Científic” desenvolupat a Secundària i ha generat un Seminari sobre STEAM per a l’alumnat de l’especialitat de Tecnologia del Màster de Profesorado de Secundària de Florida Universitària.

I per finalitzar encara queda la publicació d’un Handbook sobre estrategies STEAM i la presentació dels resultats a l’edició 28 dels encontres de didàctcia de les ciències que es celebraran a La Corunya el proper desembre.

Una bona forma de treure partit a la col·laboració entre el món acadèmic i el coneixement de bones pràctiques a nivell europeu.

e1

Deja una respuesta