Exposició: Dones Premis Nobel

Florida Universitària acull des de el 31 d’octubre fins al 18 de novembre l’exposició «Dones Premis Nobel«. Es tracta d’una exposició cedida per la Direcció General de Família i Dona on vol donar a conèixer aquelles dones que han estat guardonades amb el premi Nobel, mitjançant una mostra fotogràfica i una breu biografia de les premiades, i pretén animar a les dones a interessar-se per les matemàtiques, la mecànica, la tecnologia, la política, i en definitiva, per totes aquelles professions que habitualment semblen estar reservades als homes, i a desenvolupar àmpliament les seves capacitats per accedir als llocs de treball i de decisió, en igualtat de condicions.

Exposició Dones Premis Nobel
Exposició Dones Premis Nobel

Cal treure a la llum els camins ocults i que van ser modelats amb un gran esforç intel•lectual i emocional per altres dones que ens van precedir en la història, i que van tenir el valor de creure en elles mateixes i no en els valors d’una societat que les reduïa al món privat i els tancava la porta a la vida pública.

Per a tota la humanitat és important saber els qui van anar les precursores en la lluita pel desenvolupament professional, artístic, literari, científic, etc. Elles parlen amb fets evidents (descobriments, paraules, objectes…) a favor d’una vida social compartida en igualtat. No obstant això, moltes vegades, els seus fets van ser silenciats o desvaloritzats per la creença implícita que el que fan les dones no és tan important com el que fan els homes.

Deja una respuesta