Resolguem un problema real

Ja fa unes setmanes que l’alumnat de tercer tornàrem de les pràctiques escolars, i hem començat a treballar el nou Projecte Integrat. Aquest curs, el Projecte té com a finalitat que l’alumnat de Grau de Mestre/a d’Educació Infantil i Primària resolguem un problema en un context real.
Per aquesta raó, hem començat a triar els centres en els quals volem participar, ja siguen centres educatius o organitzacions relacionades amb la nostra titulació. Com sempre, serà un treball que elaborarem durant tot el curs. La característica particular d’aquest any és que haurem d’anar reunint-nos amb els centres, amb l’objectiu de conéixer l’organització en la qual anem a desenvolupar el nostre projecte, amb la fi de recollir la informació necessària per a resoldre un problema o necessitat existent.
Aquest projecte ens planteja un nou repte, que haurem d’aconseguir d’una manera activa i participativa, col·laborant amb la resta de membres de l’equip i treballant de manera transversal competències com la resolució de conflictes (negociació i presa de decisions) i l’aprenentatge permanent.
El nou projecte ens permetrà donar resposta a un problema o demanda real plantejada per un centre educatiu, de manera que tindrem l’oportunitat de poder posar en pràctica els coneixements que hem adquirit durant els nostre recorregut professional. A més a més, aquesta vegada se’ns ofereix interaccionar i aproximar-nos a l’entorn educatiu, així com posar en pràctica la solució que oferirem.

Deja una respuesta