Taller de matemàtiques i dansa

El proppassat dilluns dia 25, l’alumnat de Florida Universitària va tindre el plaer de rebre a Vicente Liern Carrión, professor de matemàtiques, Luis Carlos Molina Cuevas i Alicia Chpríntzer Giordano, artistes i mestres de dansa. Amb la seua col·laboració, realitzàrem un Taller de matemàtiques a través de la dansa i la música. Aquest va resultar molt interessant i enriquidor, a més de divertit.Imatge
En primer lloc, Vicente Liern va realitzar una conferència on va exposar la seua experiència i evidencià de forma teòrica la relació inevitable entre la dansa, la música i les matemàtiques. Com la música depèn d’una sèrie de factors matemàtics que determinen el ritme, necessari i imprescindible per poder ballar i, fins i tot, com de vegades les matemàtiques requereixen de la dansa com a unitat de mesura per esbrinar el ritme principal en les melodies complexes amb molts ritmes i instruments. A més de l’aparició de figures geomètriques de forma natural en els moviments del ball. Sense cap dubte, va ser molt interessant i ens va preparar per a la sessió pràctica posterior a més de conscienciar-nos de l’aparició de les  matemàtiques al món que ens envolta. El que no sabíem és que els que anàvem a ballar i gaudir com a xiquets i xiquetes érem nosaltres. Tant alumnes com mestres vàrem participar i aprendre conceptes com són la densitat, la simetria, la gravetat, l’eix d’estabilitat, etc., relacionats amb la dansa contemporània i tradicional.
En definitiva, aquesta sessió ens va transmetre l’aspecte creatiu de les matemàtiques en manifestacions artístiques tan diverses e imprevisibles com són la música i la dansa. A més de fomentar competències humanes com són el treball en equip i la col·laboració amb les activitats que hi realitzàrem. En conclusió, com deia Claudi Alsina, “Les matemàtiques s’aprenen amb el cap, però s’ensenyen amb el cor”.

Deja una respuesta