INTERCANVI LLEIDA


Anit tornàrem l’alumnat que hem participat en l’intercanvi amb la Universitat de Lleida. Tots i totes estàvem esgotats, amb diferents sentiments de tristor per un dia de pluja inesperat i l’acomiadament d’aquells i aquelles que ens havien acollit com a part de la seua família, amb ganes de tornar a casa per fugir de la incertesa i començar un nou dia. Però encara que el nostre cos desitjava tornar a la llar, la nostra ment va decidir no pujar a l’autobús i romandre al cor de la ciutat de Lleida.

Durant dos dies vàrem conèixer els encants d’aquest territori i el seu patrimoni artístic, social i cultural:

 En primer lloc, visitàrem el Turó de la Seu Vella, on ens transportàrem a una altra època no tan llunyana per conèixer, a través de l’observació de les empremtes del passat, la història que guardaven aquestes muralles. Després, anàrem al Museu de Lleida on l’alumnat lleidatà ens va preparar una activitat en anglès amb la participació de dos mestres de Winchester. En acabar, cadascú/na va fer la seua ruta personal per conèixer els seus companys i companyes, i a la nit vàrem aprofitar tot el temps possible per sopar i divertir-nos tots els grups junts.

 Al dia següent, anàrem al Centre d’Art la Panera i a la Fundació Sorigué, on allò més petit ens resultà significatiu i cobrà un sentit educatiu que a simple vista no haguérem interpretat més enllà de la seua forma i atractiu visual. A més d’apreciar allò que motivà als autors d’obres contemporànies molt interessants, com per exemple Antonio López.

Finalment, vàrem tornar a la Seu Vella, més concretament al Castell del Rei conegut popularment pel la Suda degut al seu origen andalusí, on coneguérem més detalladament l’evolució històrica d’aquest monument al llarg del temps i ens vàrem acomiadar dels nostres companys i companyes.

Va ser una experiència enriquidora, sorprenent i diferent per a moltes persones que mai havien participat en res similar i ara esperem que arribe el moment de repetir-ho a la nostra ciutat, València.

Imatge

Deja una respuesta