I JORNADA INTERNACIONAL DE DIVERSITAT. Segona part.

Una llàgrima que emana, un somriure que s’enlaira. L’una cau a terra, l’altre passa a ser calor. La terra filtra l’aigua que s’estén com la foscor, mentre el calor de la vida mou els vents de la tardor. L’un arriba fins als núvols, l’altra baixa pel sòl i mai pensen que, tant distints com són, un dia a la natura es trobaran per fer vapor.

Al segon dia, ens tornarem a ajuntar per divagar sobre dos temes fonamentals: Gènere i Sexualitat i Diversitat Funcional. Els i les nostres ponents en més d’una ocasió ens deixàrem bocabadats i sense cap dubte captàrem la nostra atenció des d’un primer moment.

En primer lloc, divagàrem al voltant de la convivència i les relacions desiguals respecte al gènere i la sexualitat davant un model de sexualitat hegemònic, els diversos tabús presents a les diverses formes d’educar sexualment als xics i a les xiques A més, parlàrem sobre les noves concepcions masculines d’una societat en constant canvi, el seus orígens i relacions amb els models femenins i la importància de ser crítics i valorar allò que considerem fonamental. Seguidament, després d’un coffe break continuarem amb com la participació de les famílies LGTB (Lesbianes, Gays, Transsexuals i Bisexuals) i diverses accions als centres poden evitar models sexuals estereotipats. Finalment tancarem el tema amb el taller “Más allà de los dos sexos” on profunditzàrem en els termes de sexe i sexualitat.

Després de dinar, ens endinsàrem al segon tema del dia amb un discurs directe i sense embuts sobre el concepte de diversitat funcional i l’educació inclusiva. Una xarrada que ens va obrir la mirada per desconstruir la dependència. Tenim els mateixos drets i la realitat és que per assolir una educació inclusiva hem de desmentir el mite de la normalitat, la realitat és la diversitat. Per tant, hem de comprendre i partir del coneixement per poder actuar. Un coneixement que vàrem ampliar també respecte a la diversitat auditiva i les seues característiques.

Finalment, després d’un descans reparador, concloguérem les ponències amb una taula redona formada per experts i professionals amb experiències molt enriquidores sobre les Aules CYL (de Comunicació i Llenguatge) y la sensibilització del professorat, històries d’inclusió a l’aula basades en un model obert i adaptatiu, experiències d’enriquiment amb alumnat d’altes capacitats i protocols d’intervenció. Per últim tinguérem temps per visualitzar les fotos de les jornades i dels Photocalls dels quals disposarem per empatitzar en allò diferent.

Aquí ens separàrem, però potser un bon dia ens tornem a trobar perquè una gran força ens impulsa, el nostre interès per aprendre. Fins la pròxima jornada!
SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Deja una respuesta