LES NOVES TECNOLOGIES I LA DIVERSITAT FUNCIONAL. TESTIMONI DE FUTUR.

El passat dia 27 de novembre del 2013 , l’alumnat de quart del Grau de Mestre/a en Educació Primària a l’especialitat de Pedagogia Terapèutica, acudírem a seminari a Florida Universitària sobre el testimoni de Miguel Camacho: un xiquet afectat per una patologia motriu, acompanyat del seu pare i la seua mare. Ens han mostrat cóm es comunica, a través de la seua cadira i com realitza les tasques escolars i quotidianes mitjançant moviments oculars. A més, hem tingut l’oportunitat d’observar i analitzar la situació dels infants amb discapacitats i conèixer de primera mà l’experiència de la  família de Miguel.

Després d’aquesta xarrada tan enriquidora i emotiva, prenem consciència de la importància de les noves tecnologies, com a element d’ajuda i d’accés a noves adaptacions curriculars amb els infants amb necessitats educatives especials.

Finalment, hem obert un debat per a parlar de la vivència i hem extret les conclusions més significatives respecte a la relació de les tecnologies d’accés a l’ordinador i per a la millora de la qualitat de vida d’algunes persones amb problemes funcionals.

Volem participar a l’elaboració de estratègies d’intervenció  a l’aula a través d’aquests sistemes. I no hi ha missatge més encoratjador que el testimoni de Miguel.

Perquè una imatge val més que mil paraules.

Deja una respuesta