Montessori Zentrum Nürnberg

El passat 21 de novembre, el nostre Company Daniel Moreno Urban va compartir la seua experiència a l’escola privada d’Alemanya «Montessori Zentrum Nürnberg» amb l’alumnat de quart curs del grau de Mestre/a en d’Educació Infantil.

Tots els materials que trobem són manipulatius i sorprèn que no s’empren llibres de text ni, fins i tot, fulles. Encara que l’alumnat arriba a assolir totes les competències bàsiques sense cap problema i amb uns resultats excel·lents en àmbits com és el matemàtic. Cal esmentar que les famílies s’han de comprometre a treballar trenta hores a l’any i es troben molt conscienciades amb la seua tasca a l’hora de fomentar hàbits com és la lectura.

Per altre costat, es basa en un model de responsabilitat molt diferent que consisteix en fomentar l’autonomia des de l’inici de l’escolarització on, després de treballar lliurement a través de projectes i racons d’aprenentatge, en promocionar a primària tenen la possibilitat de decidir en tot moment allò que desitgen fer sense treballar matèries amb l’única imposició de fer una hora de deures al dia que ells/es mateixa han d’elegir.

Sense cap dubte, resultà una xarrada molt interesant amb molta participació i qüestions que van captar la nostra atenció gracies a la gran exposició del nostre company. Una experiència exemplar que ens fa plantejar-nos noves possibilitats i models d’ensenyament.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Deja una respuesta