VIATGE A BARCELONA DEL CFGS D’EDUCACIÓ INFANTIL

L’alumnat de 1er i 2on del Cicle presencial i semi presencial d’Educació Infantil, durant els dies 14 i 15 de gener vam fer un viatge a Barcelona, junt a les mestres i algunes Coordinadores de Centre de les Escoles Infantils NINOS.

En arribar a la ciutat, vam visitar primerament l’Espai Familiar del districte de San Martí, un recurs nou que no coneixíem i que és molt comú a aquesta Comunitat. El director ens va rebre amb les mans obertes; ens va fer una xerrada per a explicar-nos el funcionament del centre i ens va ensenyar les instal·lacions. Aquest tipus de recurs és una alternativa a les escoles infantils, on les famílies poden compartir un espai amb els seus fills i filles de 0 a 3 anys i altres famílies.

La vesprada del dia 14 i el matí del 15, vam poder visitar algunes de les Escoles Bressol Municipals tant de Barcelona com de Santa Coloma, on ens van explicar el seu Projecte i les seues instal·lacions.

L’últim dia i abans de sortir cap a València, també vam tindre l’oportunitat de veure “El cassal dels Infants” del barri del Raval, una entitat sense ànim de lucre.

Aquesta experiència ens ha ajudat a entendre l’educació infantil de 0 a 3 anys d’altra manera. Destacant la sorprenent metodologia que duen a terme les Escoles Bressol, basada en la llibertat d’aprenentatge dels xiquets i de les xiquetes, i la importància que donen a la participació de les famílies, fonamental per al desenvolupament dels infants.

Més informació: Cristina Duart, Pilar Ortega i Bàrbara Vàzquez.

ImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatge

Deja una respuesta