Impartir matemàtiques amb materials manipulatius

Partint de la idea que les matemàtiques són fonamentals perquè, no solament els xiquets i xiquetes, sinó també els adults, puguem comprendre millor el món que ens envolta. Zaida Mas professora del col·legi Sant Blas d’Albal, va fer una xerrada per a quart curs del Grau d’Educació Infantil de Florida Universitària en la qual va posar l’accent en el benefici i la importància de l’ús de material manipulatiu perquè l’aprenentatge d’aquesta àrea, en els més xicotets i xicotetes, siga més motivador i gratificant.
matematiques-infantilZaida Mas va convèncer sobre la importància que aquest aprenentatge siga fonamentalment experimental, de manera que l’alumnat puga aprendre matemàtiques en contextos relacionats amb la seua vida diària. No oblida en la seua faceta de mestra que de les activitats que es plantegen, de l’actitud positiva i dels materials que s’utilitzen dependrà, en gran manera, l’èxit de l’aprenentatge.
Sense oblidar l’aspecte lúdic de les matemàtiques, Zaida fabrica ella mateixa a partir de material econòmic i accessible els jocs que introdueixen al seu alumnat en aquesta àrea de manera gratificant. Amb la manipulació d’aquests jocs no solament treballen tots els continguts que s’estableixen en el currículum de segon cicle d’educació infantil sinó que a més els aporta una gran formació intel·lectual i un desenvolupament cognitiu engegant tot un seguit d’habilitats que els permet des d’edats molt primerenques aprendre a aprendre.

Deja una respuesta