XERRADA SITUACIONS DE RISC I DESEMPARAMENT DELS MENORS

Hui dimecres 18 de maig a la classe de 1r del CFGS en Educació Infantil hem tingut el plaer de rebre a Josep Antoni Candela, treballador social de la Conselleria de Benestar Social i alumne del Màster de Secundària en l’especialitat de Serveis Socioculturals i a la Comunitat que actualment es troba cursant en Florida Universitària.

Josep Antoni ha realitzat una intervenció vinculada amb la seua experiència professional: l’àmbit de la protecció de menors. Aquesta intervenció ha servit com a introducció al mòdul Intervenció amb famílies i menors amb situació de risc social, que l’alumnat cursarà el curs venint, i en la que s’han tractat continguts dirigits al protocol d’intervenció dels Tècnics en Educació Infantil davant situacions de desprotecció de menors.

S’han donat resposta a qüestions com: què diferència hi ha entre guarda i pàtria potestat? Quan podem dir que un infant està sent maltractat? Quins indicadors hem de tindre en compte per tal de detectar situacions de risc? Quines són les necessitats bàsiques que un infant ha de tindre cobertes? Qui detecta la situació de risc? A qui podem acudir?
Considerant l’etapa infantil com un moment determinant per al desenvolupament de les persones al llarg de la seua vida i la importància que té el nucli familiar com a garant d’aquestes necessitats bàsiques de què en parlem, dotar de recursos el nostre alumnat com a futurs educadors i educadores perquè puguen detectar situacions de risc i que sàpiguen com intervenir és per a nosaltres una prioritat.

andrea

Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb:
Andrea Pons
apons@florida-uni.es
Cristina Duart
cduart@florida-uni.es

Deja una respuesta