Amb ulls de dona

Amb motiu de la celebració del Dia internacional de la Dona, l’equip de CRAI vos convida a conèixer la Biblioteca de la dona, una col.lecció amb caràcter propi dins del fons de la Biblioteca que inaugurem hui.

Aquesta col.lecció la integren recursos documentals (pel.lícules i llibres) amb el nexe comú de la dona: les primeres figures en reivindicar els drets de les dones (Hypatia, Olympe de Gouges, Virgina Woolf), les obres i les figures més representatives del feminisme (Simone de Beauvoir, Betty Friedman, Caitlin Moran, etc.), i altres temes propers com ara la coeducació o la diversitat.

Crear aquest fons especialitzat, fer-ho accessible a les dones, i a tot el col·lectiu de Florida és el propòsit que tenim per a recuperar la nostra aportació a la història de la humanitat, al món de les idees, de les arts i de la cultura; conèixer la situació de les dones i la nostra diversitat; posant tota aquesta riquesa, moltes vegades invisible, en les nostres mans, per a tindre més prop un futur on la igualtat d’oportunitats siga real.

Al mateix temsp hem aprofitat la jornada del 8 de març per inaugurar la exposició «Amb ulls de dona» sobre diferents temàtiques que no cal oblidar:

– Dones pioneres. Reescrivim la història

– Dona i religió. Doblement discriminada

– La bretxa salarial

– Les “kellys”

– Dones. Objectes de consum?

L’exposició estarà a la Biblioteca de Florida Universitària fins el dia 31 de març.

Deja una respuesta