Intercanvis Virtuals Erasmus

L’alumnat de la menció de llengua estrangera del Grau de mestre/a en Educació Primària ha participat en dos intercanvis virtuals Erasmus (Erasmus Virtual Exchanges) en aquest primer semestre, en el marc de col·laboració de formació del professorat amb la Universitat de Coventry al Regne Unit.

D’una banda, l’alumnat de 3r a l’assignatura de Didàctica de l’Anglés i el de la universitat anglesa han examinat  aspectes metodològics sobre l’ensenyament i aprenentatge de l’anglés a través d’un MOOC  (Massive Open Online Course – Curs obert a distància) sobre aquest tema.

L’intercanvi virtual continuarà amb una visita presencial que l’alumnat de Florida Universitària realitzarà al mes de març al Regne Unit i que servirà per a planificar diverses classes que tots dos grups d’alumnat duran a terme de manera conjunta a Florida en la visita que ens retrà l’alumnat de la universitat de Coventry al mes d’abril.

A més, l’alumnat de 4t de la mateixa menció ha participat a FloCoCo, un projecte per a desenvolupar l’adquisició de la competència intercultural de l’alumnat universitari. En aquest cas, l’alumnat de Florida Universitària i de la Univeristat de Coventry s’han vist acompanyats d’estudiants de la Universitat d’Haute Alsace a Colmar (França).

En el desenvolupament del projecte, l’alumnat ha produït diversos recursos audiovisuals, ha interaccionat amb tots dos col·lectius per mitjà d’un fòrum a la plataforma Open Moodle i s’han entrevistat cara a cara.

Tots dos intercanvis compten amb el suport de l’organització Unicollaboration que promou i ajuda a gestionar aquest tipus d’intercanvis virtuals i que ha propiciat oportunitats per a establir videoconferències que han afavorit la comunicació entre l’alumnat participant de totes tres institucions.


 

Deja una respuesta