Seminaris d’oposicions i Ardunio a l’especialitat de tecnologia del Màster de Secundària

El passat dijous 31 de Març va tindre lloc el Seminari “Oposicions docents a Cicles Formatius” per a les especialitats de Tecnologia i Informàtica del Màster de Professorat en Educació Secundària.

El ponent, Javier Sánchez Orus, professor de Cicles  al IES La Marxadella i membre del tribunal d’oposicions al 202,  va explicar el nostre alumnat la normativa i les etapes del procés a seguir de cara a presentar-se a unes oposicions docents. Va insistir en algunes situacions importants per a fer unes bones oposicions i ens va relatar alguns fets curiosos de les passades oposicions docents, a més de donar alguns conselles.

L’alumnat de les dues especialitats va poder consultar els dubtes sobre aquest procés i conèixer algunes situacions que els poden ajudar a preparar cadascuna de les fases.

El dimarts 5 d’Abril Victor Castro (professor e Tecnologia i coordinador de batxillerat a Florida Secundària) va realitzar un Seminari sobre l’ús didàctic d’Arduino a l’alumnat de l’especialitat de Tecnologia. En aquest cas es va realitzar un seminari pràctic sobre la utilització de la placa Arduino i els seus components amb finalitats didàctiques per a l’alumnat de Secundària i Batxillerat. Els grup de Tecnologia del Màster utilitzarà aquests aprenentatge per a posar-los en pràctica al projecte “Artefactum” que realitzaran conjuntament amb l’alumnat de l’especialitat d’Educació Física després de Pasqües.

Aquest seminari va finalitzar amb la construcció d’un cotxe elèctric per part de l’alumnat com a exemple de bona pràctica d’aprenentatge actiu amb ús de tecnologies.

Aquest seminari té una segona part el dijous 7 amb la presentació per part de l’alumnat de batxillerat de Florida Secundària als futurs docents de Tecnologia dels seus projectes per a la Fira Experimenta que organitza la Universitat de València el cap de setmana següent.

Pregunta a Enric Ortega eortega@florida-uni.es