Coneixem la realitat de les aules d’infantil

Dins del marc de l’assignatura d’Observació i Innovació sobre la Pràctica en l’aula d’educació Infantil, l’alumnat de 2n del Grau de Mestre/a en Educació Infantil, ha tingut l’oportunitat de conéixer el dia a dia de diferents escoles infantils, en concret Pipos Alaquàs, Ninos Xiva i Escola Bosc la Pabordia de Girona.

Així a través de conferències (presencials i virtuals) amb directores i/o docents de les citades escoles s’ha aprofundit en el seu projecte educatiu, la visió de la infància, el rol docent, les metodologies de treball emprades, el treball en col·laboració amb les famílies aixÍ com la seua visió de la innovació.

A més, la dignificació, singularitat i importància de la tasca desempenyada pels professionals d’aquesta etapa, tan transcendental per al futur desenvolupament de les persones, és altre dels temes abordats. Aquesta experiència ha sigut molt profitosa ja que suposa un acostament a la realitat del treball en les aules d’educació infantil i la visibilització d’exemples de bones pràctiques desenvolupades que poden inspirar als futurs i futures mestres.

Aprofitem per agrair a les escoles la seua participació altrutista en aquesta experiència i també a l’alumna Geraldine A. Kenny, alumna del Màster de Professorat, que ha col.laborat en la traducció simultània al anglès de les conferències, per tal de facilitar el seguiment de les mateixes a l’alumnat Erasmus matriculat en l’assignatura.

 

 

 

 

 

 

 

Pregunta a Sonia Renovell srenovell@florida-uni.es