Que no pare la música

Ahir, 22 de maig de 2013, es presentà al Centre Cultural la Beneficència Música, mestre! (PUV, 2013) d’Elvira Asensi, qui estigué acompanyada, en la seua intervenció, per una taula de luxe: Pedro Ruiz (Catedràtic d’Història Contemporània de la UV), Joan Seguí (Director del Museu Valencià d’Etnologia) i Josep Almeria (President de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana).  Amb un auditori de gom a gom, assistírem a un concert on es posà de manifest que el nostre territori ha tocat, i toca, notes musicals compromeses.

En aquest volum l’autora ens du de la mà per endinsar-nos en un pentagrama on convergeixen història i música, societat i País o, el que és el mateix, la vertebració i construcció de la identitat col·lectiva pròpia. Un assaig fidedigne i pulcre del recorregut bandístic amb els triomfs i entrebancs inevitables, alhora que propis, del batec social on la música esdevé protagonista de primera fila.

Amb la publicació de Música, mestre! Elvira Asensi fa palesa la importància que tenen, des de fa dècades, les bandes no només a nivell melòdic, sinó també en la contribució que han suposat en la construcció cívica, i política, a casa nostra.

Als nostres dies, aquestes corporacions organitzades, generalment, a nivell municipal segueixen tocant, potser amb més força que mai, malgrat els pals a les rodes dels destructors, sense careta, de la cultura. Per sort, la voluntat sempre ha de poder més que les adversitats, així: que no pare la música.

Imatge

Deja una respuesta