VISITEM L'ESCOLA LA MASIA

Assignatura: Observació i  innovació a l’aula d’educació infantil

“És una escola que meravella a qui la visita”- aquesta va ser la impressió de l’alumnat de 2n curs de Grau d’Educació Infantil a Florida Universitària el dimarts 14 de març quan vàrem visitar Escola La Masia (Museros), una cooperativa d’ensenyament que ja porta més de 40 anys fent escola.

Algunes d’aquestes qüestions que com a futurs i futures mestres ens meravellen, són, per exemple, la distribució del centre -el menjador està al centre de l’escola i fa servir de sala de debat de l’alumnat-, o la participació activa de l’alumnat en les decisions del centre – tot l’alumnat, des d’infantil fins a secundària té veu i vot decideix, entre altres coses, quines millores es poden fer al centre, quina és la temàtica que volen treballar per a la seua festa de la primavera, quin serà el projecte transversal –del qual participa tota l’escola-, etc.

Ens meravella també l’experiència que té l’equip de mestres desenvolupant el treball per projectes, que fa que partir dels interessos dels infants, escoltar-los i portar la vida mateixa dins de l’escola semble molt senzill, així com també ens meravella el grau d’implicació per part de tota la comunitat educativa, que desenvolupa la seua feina organitzada en comissions de treball per tal de fer possible aquest somni que famílies, mestres, alumnat i resta de persones que formen part d’aquest projecte tenen en comú.

Sens dubte una de les experiències d’èxit educatiu que vàrem tindre la sort de poder veure en primera persona va ser l’agermanament entre xiquets i xiquetes petits i grans. Aquesta iniciativa fomenta la responsabilitat dels més majors els ajuda a assolir els aprenentatges, així com també contribueix a construir un ambient de relacions positives en què tots i totes es coneixen, s’estimen i cuiden dels altres.

Hi ha un fum de xicotets detalls que parlen d’aquesta escola quan camines pels seus espais -recursos triats amb tanta estima, obres d’art que mostren l’esforç diari de tantes persones xicotetes i grans, moviment constant per tot arreu però en un ambient de silenci, de treball i de respecte, mirades de complicitat als passadissos, raconets com “El pati de les pedretes” on es juga, on es conten contes, on es pot eixir i entrar amb total llibertat… on té lloc la vida-. Detalls que meravellen i han fet d’aquesta visita una experiència inoblidable.

Gràcies de part de tot el grup a l’equip d’Escola Masia per rebem-nos i, en especial, a Anna Chaler i  Gemma Garcia per la vostra acollida i el vostre tracte tan familiar. Esperem tornar prompte.

MASIA

Més informació: Andrea Pons (apons@florida-uni.es)

Deja una respuesta