Trànsit de Mercuri a Florida Universitària

Des de Florida Universitària, visualització del trànsit de Mercuri
Ahir dia 9 de maig tingué lloc el trànsit de Mercuri i fou visible des de la Península Ibèrica. Aquest fet començà vora les 13.00 hores de la vesprada i continuà fins a les 20.00 hores, es tracta d’un fenomen que ocorre cada 16 anys quan el Sol, Mercuri i la Terra estan alineats.
Tot i que ahir va ploure quasi tot el dia, cap a les 19.45 des de la finestra de l’aula A 1.7 vam poder-ho vore finalment!
Per a poder visualitzar aquest trànsit va ser necessari la utilització d’un telescopi, ja que a causa de la diferència de grandària entre el Sol i la Terra aquest no s’aprecia a simple vista. Així doncs, gràcies al telescopi que va instal·lar el nostre alumne de primària Mateo Baeza, tots i totes vam poder gaudir de la bellesa d’aquest fenomen. A continuació us deixem unes imatges de l’experiència:
 

Com podem apreciar a les imatges, sols es veu un xicotet punt negre que, a diferència de les taques solars, és un cercle perfecte que es mou sobre la superfície del Sol. En definitiva i per a concloure aquesta experiència, cal donar les gràcies a tots i totes els que heu fet possible continuar aprenent d’una manera conjunta i vivencial.
Ens vegem en el pròxim trànsit!!!
 

Deja una respuesta