L’estudiantat d’Animació 3D fa una retrospectiva sobre l’animació nacional al FICIV

L’estudiantat del Cicle Formatiu de Grau Superior en Animació 3D, Jocs i Entorns Interactius de Florida Universitària van acudir el passat dimarts 2 d’octubre a la jornada d’animació organitzada pel 4t Festival Internacional de Cinema Infantil de València (FICIV).

La jornada, que va tenir lloc a la Fundació SGAE (Societat General d’Autors i Editors) al Cap i Casal, va acollir una sèrie de ponències sobre el món de l’animació i les diferents tècniques que es poden trobar en ell.

El matí va arrencar amb una master class per part de l’animador David Caballer (Clay Animation), on l’alumnat va poder observar com és el sistema de treball a un estudi stop motion.

Seguidament, Antonio Zurera, guanyador d’un Goya a la millor pel·lícula d’animació amb Dragon Hill (2003), va fer una retrospectiva i va analitzar la situació de l’animació espanyola des d’un punt de vista personal i professional, i va recomanar als estudiants l’assistència a festivals com el FICIV.

Ignacio Meneu, director de cinema i professor a la Universitat Politècnica de València, va ser l’encarregat d’impartir una master class d’animació 2D i 3D, amb un caire més tècnic destinat als estudiants d’animació.

2
Cruz Delgado, homenatjat pel FICIV

El FICIV va fer entrega del Premi al veterà Cruz Delgado, primer guanyador del Goya a la millor pel·lícula d’animació amb Los cuatro músicos de Bremen al 1990.

L’autor de la mítica sèrie televisiva Don Quijote de la Mancha va rebre el Premi d’Honor Joaquim Sorolla FICIV 2018, un guardó dissenyat per l’artista valenciana Mar Revert.

A més a més, Delgado va participar amb els seus biògrafs, Jorge San Román i Cruz Delgado Sánchez (el seu fill), a una taula rodona que va tenir lloc després de la projecció del documental sobre la seua obra Cruz Delgado: Un Quijote de la animación española.

La taula rodona va donar per tancada la jornada del festival, que es posiciona com al festival de cinema familiar de referència a l’Estat Espanyol, i que durant tota la setmana es va traslladar a les pantalles de cinema amb un recull de projeccions i d’activitats per als més menuts de la casa.

Crònica de Irina Sánchez.

 41

Deja una respuesta