Premi Acció Magistral a l'Educació en Valors

El passat 9 d’abril, la ministra d’Educació, Isabel Celaá, va lliurar el Premi Acció Magistral a professor de música de Florida Universitària i de l’IES «La Senda» de Quart de Poblet, Juanvi Gil, pel seu projecte «Invisibles. Un musical amb valors «, en un acte celebrat a la seu central de BBVA i que va ser organitzat per FAD (Fundació d’ajuda contra la drogoaddicció).

Es tracta del premi més prestigiós d’educació en valors i que s’uneix als diversos reconeixements que ha tingut durant el 2018 el projecte de l’IES “La Senda” i en el que col·labora Florida Universitària (en innovació educativa, bones pràctiques a l’escola pública o professor innovador). Tot això per la feina que tota la comunitat educativa de l’IES «La Senda» (160 alumnes, professors, AMPA, antics alumnes i professors) ha realitzat en preparar i posar en pràctica el musical «Invisibles. Los niños del tiempo» fins en 12 ocasions i en llocs molt importants, tant de la Comunitat Valenciana com de la resta del territori (Caixafòrum Madrid, Auditori Reina Sofia i Palau de la Música de València, entre d’altres).

En un altre context, el musical tracta el tema de l’explotació infantil i els beneficis obtinguts amb el mateix s’han destinat a UNICEF i la Fundació NOVATERRA. Per tant, a través de la música es treballen valors com la solidaritat, el treball en equip o els drets de la infància.