Intercanvi de Florida Universitària amb la Universitat de Lleida

inter

Des de fa ja quatre cursos FLORIDA UNIVERSITÀRIA organitza un intercanvi amb la Facultat de Magisteri de la UNIVERSITAT DE LLEIDA amb l’objectiu d’oferir als seus estudiants dels Graus de Mestre/a d’Educació Infantil i Mestre/a d’Educació Primària una experiència acadèmica i cultural basada en la innovació docent i l’intercanvi d’experiències.

Per això, durant els dies 28, 29 i 30 de novembre, va tindre lloc l’intercanvi interuniversitari entre estudiants i professorat de la Universitat de Lleida ( 24 alumnes i 5 professors) amb estudiants (23) i professorat (5)  de la Unitat d’Educació de Florida Universitària. Al llarg dels tres dies es realitzaren diverses activitats que es van centrar en l’aprenentatge en l’entorn i a través de l’art contemporani i el patrimoni cultural valencià.

Els objectius d’aquest intercanvi són:

  • Poder realitzar una estada d’estudis en un centre universitari de Magisteri com a part del currículum formatiu complementari dels i les estudiants de Florida Universitària
  • Conéixer a estudiants d’altres ciutats i altres centres per compartir sabers, experiències i pràctiques.
  • Aprendre a comunicar-se i a expandir el coneixement a través de l’art contemporani, la literatura i la vivència de les ciutats visitades en l’intercanvi.
  • Potenciar la creativitat pràctica i l’experiència com a base didàctica en formació dels futurs i futures mestres i en la docència univesitària.
  • Realitzar pràctiques innovadores i col·laboratives en la formació de mestres.

El dilluns per la vesprada varen realitzar la primera activitat que va consistir en una visita a l’exposició antològica de l’“Equip Crònica” en la Fundació Bancaixa, organitzada per les professores Lucía Rueda, Elvira Asensi i Loli Soto, juntament amb l’estudiant Joan Garcés. L’Equip Crònica és un col·lectiu artístic que, mitjançant les seues obres, realitzen una crònica sociopolítica a través d’una apropiació crítica de diversos referents de la història i de l’art. Les seues pintures realistes ens van permetre conèixer quin és la funció de l’artista en la societat que està vivint.

L’experiència en l’exposició va permetre als participants de transferir el concepte de “crònica” al món educatiu. Per a açò, es va realitzar el taller “Crònica de Mestres” amb la finalitat que les i els estudiants es qüestionaren quina és l’actualitat social, política i cultural que estan vivint com a mestres del segle XXI. A partir d’imatges d’una de les obres de  l’“Equip Crònica” els estudiants havien d’utilitzar la tècnica del pastitx per a representar i compartir la seua crònica com a futurs mestres.
inter2
Més informació: Loli Soto (lsoto@florida-uni.es), Elvira Asensi (easensi@florida-uni.es), Lucía Rueda (lrueda@florida-uni.es), Paco Rodrigo (frodrigo@florida-uni.es)

Deja una respuesta